REZERVĂ-ȚI SEJURUL
26
Apr, 2024
27
Apr, 2024
1
Adulți
0
Copii

Barocamera

Hotel – Pensiunea Turistică „ODISEU” 4* dispune de 180 locuri de cazare in  73 camere duble şi 8 camere LUX, cu toate comodităţile, 2 bazine de înnot, biliard, tenis de masă, teren sportiv si de joacă pentru copii, foișoare pentru recreere.

 

Pe lîngă toate acestea vă propunem spre atenția dumneavoastră și serviciile Centrului de recuperare, și anume:

  • Bazin cu apa sărata,
  • Salină,
  • Fizio și magnetoterapie,
  • Masaj local curativ.

 

Unical in Moldova avem Capsulă cu Oxigen (Barocamera) care aduce mari beneficii organismului.

Suntem  pregătiți vă asigurăm condiții de recreere și de odihnă într-o atmosferă liniștită, curată, renovată și dezinfectată. De aceea echipa noastră lucrează în conformitate cu normele stabilite de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, respectînd toate măsurile de protecție , pentru clienti,  cit si pentru personalul nostru.

 

Vă asigurăm că siguranța și sănătatea partenerilor și oaspeților noștri, precum și a personalului este  o prioritate pentru compania noastră.

Oxigenoterapia hiperbară este o metodă de tratament ce constă în plasarea pacientului într-o incintă rezistentă la presiune, care conţine oxigen pur sau aer îmbogăţit în oxigen, la o presiune superioară celei atmosferice. Oxigenoterapia hiperbară nu este o metodă unică şi exclusivă de tratament, susțin specialiștii. Ea este complementară unor metode clasice, care astfel devin mai eficiente.

 

Terapia cu oxigen hiperbaric îşi are originile în anul 1662, cînd un cleric britanic pe nume Henshaw a construit prima cameră hiperbarică, pe care a botezat-o „domicilium”, şi în care a tratat anumite boli respiratorii. Încăperea ermetică era prevăzută cu supape, iar oxigenul era pompat de un burduf. Henshaw a reuşit să creeze condiţii hiperbarice, dar şi hipobarice.

 

Chirurgul francez Fontaine a construit în 1879 prima cameră hiperbară mobilă. În 1928, dr. Orville Chunningam, profesor anestezist, a deschis Steel Ball Hospital, cea mai mare construcţie hiperbară. Spitalul a fost închis în 1937, fiindcă doctorul n-a făcut niciun efort ca să publice rezultatele ştiinţifice ale cazurilor tratate cu noua terapie.

Începînd cu 1940, terapia cu oxigen hiperbaric a devenit un tratament standard pentru scafandrii militari americani.

 

Cum funcționează oxigenoterapia?

Metoda de tratament constă în administrarea oxigenului într-un cheson special sau barocameră, de tip multiloc sau monoloc. În chesoanele multiloc, presurizarea se face cu aer, oxigenul fiind utilizat exclusiv pentru respiraţie din măşti oro-nazale cu deversor. Avantajul principal al acestui tip de cheson constă în posibilitatea ca un doctor să însoţească pacientul în interiorul lui şi să-i acorde asistenţa necesară. În străinătate, există chiar săli întregi de operaţie, amenajate în chesoane spaţioase, complex dotate.

 

Oxigenul este pur sau aproape de puritatea maximă (98%) şi este presurizat la 1,4 atmosfere, presiune minimă utilizată în scop clinic. E nevoie de o presiune mai mare pentru a grăbi dizolvarea gazului. La 1,4 atmosfere, adică presiunea la 14 metri adîncime sub nivelul mării, presiunea din camera de tratament este de trei ori mai mare decît cea a aerului pe care îl respirăm în mod normal.

 

La această valoare, concentraţia de oxigen disponibilă în plămîni poate creşte de pînă la trei ori, iar presiunea parţială a oxigenului la nivelul arterei toracale creşte de circa 20 de ori. Majoritatea schemelor de tratament în medicina hiperbară se desfăşoară la 1-3 atmosfere, în funcţie de tipul de afecţiune tratată şi gravitate.

 

Pentru ce boli e recomandată?

Studiile realizate au arătat că această metodă de tratament se poate aplica cu succes în următoarele cazuri:

  • intoxicaţia cu monoxid de carbon
  • boli infecţioase (gangrenă gazoasă, tetanos, septicemie, dermatite, osteomielită refractară)
  • arsuri
  • maladii cardiovasculare (arterită cronică, ischemie traumatică, boala lui Bürger, perturbări ale circulaţiei cerebrale, defecte coronariene acute)
  • accidente de scufundare
  • stări de şoc
  • embolii pulmonare
  • chirurgia cordului
  • asfixii neonatale
  • transplanturi de organe

 

Terapia accelerează vindecarea rănilor. Leziuni traumaticele, rezultat al accidentelor de diferite forme, au nevoie de această terapie cu oxigen hiperbaric, care determină reducerea fluxului sanguin, fapt ce permite capilarelor să resoarbă fluidul în exces.

sursa:noi.md